Wciel się w rolę zawodnika żużlowego i stań się Legendą Speedweya!
Witam!
Na wstępie chciałbym podziękować już Shiny'emu za umieszczenie mi miejsca reklamowego na forum swojego menedżera. Korzystając z tej okazji, chciałbym zachęcić graczy tej zabawy, do przystąpienia do menedżera zorganizowanego przeze mnie. Mimo, iż nosiłem się z zamiarem zamknięcia w/w zabawy, Shiny przekonał mnie, abym nie rezygnował, a także spróbował "zwerbować" graczy z jego rozgrywki do mojego SIM Managera.
Czym jest SIM Manager?
Jest to zabawa łudząco podobna do wielu innych podobnych menedżerów on-line. Opiera się ona na programie symulacyjnym SIM-rok 2011. Powiecie zatem, że nic wyjątkowego. Błąd! Każdy gracz ma dużą swobodę i olbrzymie możliwości w zabawie. Każdy menedżer może bowiem objąć aż trzy zespoły: po jednym z ligi angielskiej, polskiej i szwedzkiej. Kadry zespołów są aktualne na dzień 9 sierpnia 2012 roku. Skille zostały odwzorowane stosunkowo realistycznie, tak więc gracz może się poczuć jak prawdziwy żużlowy menedżer czasu rzeczywistego.
Kolejna sprawa to sprawy finansowe. W każdej lidze zostały ustalone odgórnie pobory dla każdego zawodnika. Wysokość pensji jest uzależniona od skilli. Bardzo istotną kwestią są również przychody klubu, który nie może przecież przejadać wszystkiego na zawodników. Zespoły mają szansę zarobić pieniądze poprzez prawa telewizyjne, a także gratyfikacje za miejsce w tabeli. Te sprawy dokładniej zostaną nakreślone w najbliższym czasie, tak jak i sprawy przedłużania kontraktów, wypożyczeń i transferów.
"Na pewno są jakieś wady tego projektu"-powiedzą sceptycy.
Nie zamierzam owijać w bawełnę, tak więc muszę Was uprzedzić o tym, że najwiekszą - mam nadzieję, że jedyną wadą zabawy jest nieco obskurne forum. Wynika to jednak z mojego nikłego talentu artystycznego, tak więc w najbliższym czasie nie zapowiada sie na poprawę.
Zdaję sobie sprawę, że nie zawarłem wszystkiego w tym skromnym tekście. Wielu jest zapewne także rozczarowanych jakością tych wypocin, jednakże namawiam Was, abyście spróbowali zagrać w SIM Managera. To nic nie kosztuje, wycofać możecie się w każdej chwili, tak więc nie macie nic do stracenia. Śmiało, zapisujcie się!
Ryszard_Lubicz